UV lampy na vodu

UV lampy na vodu sú zariadenia používané na dezinfekciu vody pomocou ultrafialového (UV) žiarenia. Tento proces je účinný na odstránenie baktérií, vírusov, plesní a iných mikroorganizmov, ktoré môžu byť prítomné vo vode. Tu je viac informácií o tom, ako UV lampy na vodu fungujú a aké sú ich výhody. UV lampy na vodu sú spoľahlivou a efektívnou metódou dezinfekcie vody, ktorá je bezpečná pre ľudí aj pre životné prostredie. Ich použitie je rozšírené v rôznych oblastiach od domácností po priemyselné aplikácie. Ak máte záujem o inštaláciu UV lampy na vodu, je dôležité vybrať si kvalitné zariadenie a zabezpečiť jeho správnu údržbu, aby ste dosiahli optimálne výsledky dezinfekcie.

Ak si želáte zabezpečiť, aby vaša voda bola stopercentne čistá a zdravotne nezávadná, ponúkame vám širokú škálu multifunkčných filtrov na vodu. Tieto pokročilé filtračné systémy nielenže účinne upravujú tvrdosť vody, ale tiež spoľahlivo odstraňujú chlór a iné chemické znečisťujúce látky. Navyše, vďaka integrovanej technológii UV žiarenia, sú tieto filtre schopné eliminovať všetky nebezpečné mikroorganizmy, vrátane baktérií, vírusov a cýst, čím zaručujú maximálnu ochranu vášho zdravia.

Pre zabezpečenie kvalitného a bezpečného životného prostredia vo vašej domácnosti je nevyhnutné, aby úprava vody dosahovala najvyššie možné štandardy. Naše multifunkčné filtračné systémy sú navrhnuté tak, aby poskytovali komplexnú ochranu pred širokou škálou kontaminantov, a to v súlade s najnovšími vedeckými poznatkami a technologickými inováciami. Investícia do kvalitnej úpravy vody je investíciou do vášho zdravia a pohody, pričom vám zabezpečí istotu, že voda vo vašej domácnosti je nielen chutná, ale aj absolútne bezpečná na každodenné používanie.

 

Obsah podstránky

UV lampy

UV lampa na vodu VIQUA VH200
UV lampa na vodu VIQUA VH200
650 €

UV lampa VH200 je určená na dezinfekciu vody od baktérií a vírusov.

Zobraziť
UV lampa na vodu VIQUA Sterilight VH410 (S12Q)
UV lampa VIQUA Sterilight VH410 (S12Q)
781 €

UV lampa na čistenie vody VH410 disponuje s prietokom 3300 litrov za hodinu.

Zobraziť
UV lampa na čistenie vody VIQUA VP600/2
UV lampa VIQUA VP600/2
1365 €

UV lampa VIQUA Sterilight VP600 (staré označeni SC600) s prietokom 5400 litrov.

Zobraziť
Vodná UV lampa Cintropur 2100
UV lampa Cintropur 2100
549 €

UV lampa na vodu Cintropur UV 2100 s prietokom až 2,0m3/hod predstavuje filtračné zariadenie.

Zobraziť

Ako fungujú UV lampy na vodu

Voda je kľúčovým zdrojom života, no bežné vodovodné systémy často nezaručujú jej 100% čistotu a môžu obsahovať baktérie a vírusy, ktoré sú škodlivé pre zdravie. UV lampa na vodu predstavuje efektívne riešenie, ako tieto nebezpečné mikroorganizmy eliminovať. Funguje na princípe využitia ultrafialového (UV-C) žiarenia, ktoré má schopnosť ničiť DNA mikroorganizmov. Keď voda prechádza cez UV lampu, žiarenie preniká bunkami baktérií a vírusov, narúša ich genetický materiál a tým znemožňuje ich ďalšie rozmnožovanie. Tento proces zaručuje bezpečnú vodu na pitie, pretože eliminuje až 99,99% patogénov.

UV lampa na čistenie vody

Je však dôležité poznamenať, že UV lampy neodstraňujú chemické látky, ako sú chlór či ťažké kovy, a preto sa často kombinujú s inými filtračnými systémami, ktoré tieto nečistoty zachytávajú. Pri výbere UV lampy je potrebné zvážiť jej veľkosť, typ UV-C žiarovky a certifikáciu, ktorá potvrdzuje jej účinnosť pri dezinfekcii vody. Na dosiahnutie maximálnej účinnosti je tiež nevyhnutná pravidelná údržba a výmena žiaroviek, ktoré majú obmedzenú životnosť. UV lampa je ekologický a bezpečný spôsob dezinfekcie vody, poskytujúci spoľahlivú ochranu pre vás a vašu rodinu. Konzultácia s odborníkmi pri výbere a inštalácii UV lampy na vodu vám zabezpečí optimálne fungovanie tohto zariadenia.

Výhody UV dezinfekcie vody

Ide o mimoriadne ekologickú a zároveň vysoko účinnú metódu na čistenie a úpravu vody. Základom tohto procesu je ultrafialové (UV) žiarenie, ktoré dokáže eliminovať až 99,9 % baktérií, vírusov, cýst a iných mikroorganizmov prítomných vo vode. UV žiarenie pôsobí na mikroorganizmy tak, že mení ich DNA, čo výrazne obmedzuje ich schopnosť rozmnožovať sa.

Hlavné výhody použitia UV lámp

  • UV lampa je šetrná k životnému prostrediu a neprodukuje žiadne škodlivé vedľajšie produkty a prispieva k ochrane prírodných zdrojov.
  • UV lampa pracuje nepretržite 24 hodín denne, čím zaručuje konštantnú kvalitu úpravy vody.
  • Jednoducho sa udržiava, čo znamená, že raz ročne postačí jednoduchá výmena UV žiarivky, čo minimalizuje nároky na údržbu.
  • UV svetlo má vysokú účtinnosť a eliminuje 99,99 % vírusov a 99,9999 % baktérií vo vode, čím prevyšuje účinnosť chlóru a chloramínu.

Použitie UV lámp na vodu

UV sterilizátor, alebo UV lampa, slúži ako prirodzený spôsob dezinfekcie vody bez použitia chemických látok, čím umožňuje bezchlórovú úpravu vody. UV dezinfekcia vody je veľmi rýchla a účinná metóda, ktorá nevyžaduje žiadne časovo náročné procesy ako sedimentácia alebo filtračné procesy.

Využitie UV lámp na čistenie vody

  • Domácnosti na zabezpečenie čistej pitnej vody.
  • Priemysel napríklad v potravinárskom a nápojovom priemysle, farmaceutickom priemysle a iných odvetviach, kde je čistota vody kritická.
  • Verejné zariadenia v nemocniciach, školách a verejných vodovodoch na zlepšenie kvality vody.

Akú má životnosť UV žiarivka ?

Životnosť UV lampy pri stálom svietení je 1 rok, potom je nutná výmena UV žiarivky vo vašej UV lampe na vodu. Žiarivka síce po roku stále svieti, ale už nie je účinná.

UV lampy pre domácnosti a firmy

Ponúkame široký sortiment UV sterilizátorov od renomovaných výrobcov, ako sú VIQUA Sterilight, Cintropur UV Belgium a Aquafilter. Naša ponuka zahŕňa malé prietokové UV lampy určené pre kuchynské vodné filtre, ako aj veľké UV sterilizátory vhodné pre priemyselné použitie. Zariadenia poskytujeme za najvýhodnejšie ceny, pričom berieme do úvahy aj recenzie a spokojnosť zákazníkov. UV lampy odporúčame inštalovať predovšetkým v domácnostiach, kde sa využíva voda zo studne, alebo kde je zvýšené riziko kontaminácie pitnej vody. Ak si nie ste istí úrovňou kontaminácie vo vašej vode, odporúčame vykonať rozbor vody.

Kontaktujte nás

Kontaktný formulár
Kontaktný formulár
+421 905 700 701 Mám záujem