Uhlíkové vodné filtre

Chcete sa zbaviť nepríjemnej chuti a zápachu z vašej vody? Jednou z hlavných príčin týchto problémov je prítomnosť chlóru a jeho zlúčenín, ktoré sa pridávajú do vody na dezinfekciu. Hoci chlór účinne ničí baktérie a vírusy, jeho vedľajšie účinky môžu zahŕňať nepríjemný zápach a chuť, ktoré sú v pitnej vode nežiadúce. Tieto vedľajšie produkty chlórovania môžu zhoršovať kvalitu vody, ktorú dennodenne používate.

Okrem chlóru môžu vašu vodu znečisťovať aj ďalšie škodlivé látky, ako sú herbicídy a pesticídy. Tieto chemikálie, ktoré sa často dostávajú do vody z poľnohospodárstva a priemyselných činností, predstavujú riziko pre zdravie, ak sa dlhodobo konzumujú. Bežné metódy úpravy vody nemusia vždy účinne odstrániť tieto látky, preto je dôležité zabezpečiť dodatočnú filtráciu.

Riešením týchto problémov je inštalácia uhlíkového filtra na vodu, ktorý využíva aktívne uhlie. Aktívne uhlie má mimoriadnu schopnosť absorbovať rôzne znečisťujúce látky vďaka svojej poréznej štruktúre, ktorá ponúka veľký povrch na viazanie molekúl. Tento proces absorpcie umožňuje efektívne odstránenie chlóru, herbicídov, pesticídov a ďalších nebezpečných chemikálií z vody.

Kvalitný uhlíkový filter na vodu je ideálnym riešením pre domácnosti, prevádzky a všade tam, kde je voda znečistená chlórom, mikronečistotami alebo kovmi. Uhlíkový filter odstráni z vody nielen nežiadúce nečistoty, ale zbaví vás aj zápachu a zlej chuti vody.

  • Najčastejšie sú používané uhlíkové filtre Cintropur, do ktorých je potrebné dosypávať uhlíkovú náplň.
  • Lacnejšou variantov sú filtre na vodu BigBlue, kde predstavuje údržbu výmena celej filtračnej uhlíkovej vložky.
  • Najúčinnejším spôsobom ochlórovania vody sú samopreplachovacie filtre na vodu Carbosoft so spoľahlivými kvalitnými Clack-ovými hlavicami.
Obsah podstránky

Uhlíkové vodné filtre

Uhlíkový filter na vodu CarboClack 22
Uhlíkový filter na vodu CarboClack 22
999.9 €

Aquatip Clack WS1TC 22L je pokročilý samopreplachovací filter na vodu s multifunkčnou náplňou.

Zobraziť
Uhlíkový filter na vodu Aquatip® Elegance 29
Uhlíkový filter na vodu Aquatip® Elegance 18
649.9 €

Predstavuje moderné automatické zariadenie s atraktívnym dizajnom, ktoré prináša vysokú účinnosť pri čistení vody.

Zobraziť
Uhlíkový filter na vodu CarboBNT 22
Uhlíkový filter na vodu CarboBNT 22
789.9 €

Samopreplachovací uhlíkový filter na vodu CarboBNT s objemom 22 litrov prečistí vašu vodu.

Zobraziť
Uhlíkový filter na vodu CarboBNT 11
Uhlíkový filter na vodu CarboBNT 11
599.9 €

Samopreplachovací uhlíkový filter na účinné odstránenie škodlivého chlóru aj mechanických nečistôt.

Zobraziť
Uhlíkový vodný filter Cintropur NW32 TE
Uhlíkový vodný filter Cintropur NW32 TE
139 €

Potrubný filter uhlíkový Cintropur NW32 TE obsahuje aktívny uhlík, ktorý pohlcuje nepríjemné pachy a upravuje chuť vody.

Zobraziť

Ako fungugujú uhlíkové filtre

Používaním uhlíkového filtra nielenže zlepšíte chuť a vôňu vašej vody, ale tiež znížite riziko konzumácie škodlivých látok. Uhlíkové filtre sú preto obľúbeným riešením v domácnostiach, kde je kvalita vody prioritou. Tieto filtre sú jednoduché na inštaláciu a údržbu, a poskytujú dlhodobú ochranu pred znečisťujúcimi látkami, čím zabezpečujú, že voda, ktorú pijete a používate, je bezpečná a príjemná. Uhlíkové filtre fungujú na jednoduchom princípe čistenia vody. Voda obsahujúca rôzne škodlivé látky preteká cez aktívne uhlie a to vodu čistí. Nečistoty sa na molekulárnej úrovni viažu k uhlíku. Výsledkom je čistá voda bez škodlivých látok.

Uhlíkový vodný filter Cintropur NW32 TE

Treba tiež dodať, že ani nový uhlíkový filter neznamená stopercentnú filtráciu vody. Tento typ filtra si poradí napríklad s chlórom, pesticídmi, no menej úspešný bude pri filtrácii ťažkých kovov, vírusov a baktérií. Hoci uhlíkové filtre dokážu prefiltrovať veľké objemy vody, postupne sa zanášajú a je potrebné ich pravidelne meniť. Výmena sa odporúča zhruba každého pol roka. Pri zanedbaní tejto údržby sa môže do vody opäť dostávať to čo nechcete. V zahltených uhlíkových filtroch začínajú množiť aj škodlivé mikroorganizmy, ktoré sa tiež dostávajú do vody.

Príklady použitia uhlíkových filtrov

Najčastejšie možnosti využitia pre uhlíkové filtre na vodu.

  • Uhlíkové filtre na vodu sú často používané v domácich zariadeniach na filtráciu vody z kohútika, čím zlepšujú jej chuť a odstraňujú nežiaduce chemické látky, ako je chlór, ktorý sa často pridáva na dezinfekciu vody.
  • Vodné uhlíkové filtre sú bežnou súčasťou filtračných kanvíc a fľašiek na vodu, ktoré sú ideálne na osobné použitie, napríklad na cestách alebo v práci, kde sa vyžaduje čerstvá a čistá voda.
  • V mnohých domácnostiach sú nainštalované systémy s tretím kohútikom, ktorý dodáva filtrovanú vodu priamo na pitie a varenie. Tento systém využíva uhlíkové filtre na kontinuálnu úpravu vody priamo pri zdroji.

Máme desiatky rokov skúseností a radi vám pomôžeme s ich výberom a montážou.

Limitácie uhlíkových filtrov

Hoci uhlíkové filtre účinne odstraňujú širokú škálu znečisťujúcich látok vrátane chlóru, prchavých organických zlúčenín (VOC) a niektorých pesticídov, nie sú schopné odstrániť všetky nečistoty. Napríklad neodstraňujú rozpustené minerály, soli ani iné anorganické zložky, ktoré sa bežne nachádzajú vo vode. Preto je dôležité vedieť, že na komplexné čistenie vody, najmä na odstránenie tvrdých minerálov či ťažkých kovov, môžu byť potrebné ďalšie filtračné technológie, ako sú reverzná osmóza alebo ionová výmena.

Kontaktujte nás

Kontaktný formulár
Kontaktný formulár
+421 905 700 701 Mám záujem