Filtre na vodu

Filtre na vodu sú zariadenia alebo systémy navrhnuté na odstránenie nečistôt a kontaminantov z vody, čím zlepšujú jej kvalitu a bezpečnosť na pitie alebo iné použitie. Existuje mnoho rôznych typov filtrov, ktoré používajú rôzne technológie a metódy na čistenie vody. Tu sú niektoré z najbežnejších typov filtrov na vodu:

  1. Mechanické filtre: Odstraňujú pevné častice a nečistoty, ako je piesok, hlina a usadeniny. Často používajú sieťky alebo porézne materiály.
  2. Aktívne uhlie: Uhlíkové filtre sú veľmi účinné pri odstraňovaní chlóru, zápachu a chuti, ako aj niektorých organických látok a chemikálií.
  3. Reverzná osmóza (RO): Táto technológia využíva polopriepustnú membránu na odstránenie väčšiny rozpustených solí, minerálov a kontaminantov z vody. Reverzná osmóza je veľmi účinná, ale môže byť pomalá a produkuje aj odpadovú vodu.
  4. Destilácia: Tento proces zahrieva vodu, aby sa vyparila, a potom kondenzuje pary späť do kvapalnej formy, čím sa odstránia minerály a mikroorganizmy.
  5. Ultrafialové (UV) svetlo: UV filtre používajú ultrafialové svetlo na ničenie baktérií, vírusov a iných mikroorganizmov, ktoré môžu byť prítomné vo vode.
  6. Ionizátory vody: Tieto zariadenia používajú elektrický náboj na ionizáciu vody, čím sa upravuje jej pH a potenciálne sa odstránia niektoré kontaminanty.
  7. Keramické filtre: Vyrobené z keramiky, tieto filtre sú účinné pri odstraňovaní baktérií, parazitov a iných mikroorganizmov.
  8. Kombinované systémy: Mnohé moderné filtre na vodu kombinujú viaceré technológie, aby dosiahli maximálnu účinnosť pri odstraňovaní širokého spektra kontaminantov.

Použitie konkrétneho typu filtra závisí od kvality vstupnej vody a požiadaviek na výstupnú kvalitu vody. V domácnostiach sú bežne používané napríklad aktívne uhlíkové filtre alebo systémy reverznej osmózy, zatiaľ čo v priemysle môžu byť potrebné pokročilejšie technológie na úpravu veľkých objemov vody. Naša ponuka vodných filtrov efektívne rieši široké spektrum problémov spojených s kvalitou vody. Moderné zmäkčovače vody účinne eliminujú vodný kameň a bránia jeho usádzaniu v potrubiach, rýchlovarných kanviciach či práčkach. Ponúkame bohatý výber mechanických a uhlíkových filtrov na potrubie, ako aj ďalšie základné filtračné zariadenia, predovšetkým od renomovaných výrobcov Cintropur, Aquafilter a Aquaphor.

Ak využívate vlastný zdroj vody, ako napríklad studňu alebo vrt, pravdepodobne čelíte mikrobiologickej kontaminácii. Alternatívou k chlórovaniu vody je dezinfekcia pomocou UV žiarenia. Najlepšou voľbou je kombinácia troch filtrov, ktorá zahŕňa mechanický filter, uhlíkový filter a UV lampu. Pri vlastných studniach často vznikajú aj ďalšie problémy, ako sú zvýšené hodnoty mangánu, železa, dusičnanov, dusitanov či amoniaku. Moderné multifunkčné filtračné zariadenia dokážu efektívne riešiť viacero problémov naraz. Ak potrebujete poradiť pri výbere správneho filtra na vodu zo studne, neváhajte nás kontaktovať – radi vám pomôžeme.

Vysoký obsah železa a mangánu patrí medzi najčastejšie problémy v slovenských vodách. Odstránenie týchto prvkov zabezpečia naše spoľahlivé odželezňovače vody, ktoré ponúkame za najlepšiu cenu na trhu. Zvýšené koncentrácie dusičnanov a dusitanov, často spôsobené presakovaním umelých hnojív, môžu signalizovať aj fekálnu kontamináciu. Ich účinné odstránenie zabezpečujú ionovýmenné anexové prístroje. Reverzná osmóza je najlepším a najdostupnejším riešením na zabezpečenie kvalitnej pitnej vody v domácnosti. Vyberte si z našej širokej ponuky reverzných osmóz a už nikdy nebudete musieť mať obavy o kvalitu vašej pitnej vody.

Ak máte problém s tvrdou vodou, odporúčame filtre na tvrdú vodu, ktoré efektívne zabraňujú vzniku vodného kameňa tým, že odstraňujú vápnik, hlavný činiteľ jeho tvorby. V ponuke máme aj cenovo dostupné základné filtre na pitnú vodu, ako sú filtre na kohútik a filtračné kanvice. Hoci sú ľahko použiteľné a majú nízke náklady na údržbu, je dôležité poznamenať, že ich účinnosť je nižšia v porovnaní s inými vodnými filtrami. Na úpravu pitnej vody ponúkame aj ionizátory, ktoré menia pH vody, čím vytvárajú buď alkalickú, alebo kyslú vodu. Tento proces je možný vďaka elektrolytickým platniam v prístroji. Pre tých, ktorí hľadajú lacnejšiu alternatívu, ponúkame prenosné ionizátory vo forme ionizačných kanvíc alebo fliaš s minerálnou zmesou.

Pre filtráciu pitnej vody vo firmách sú ideálnym riešením bezbarelové výdajníky vody, ktoré sú priamo napojené na zdroj vody. Tieto zariadenia nielen znižujú náklady, ale sú aj ekologické. Či už ide o zmäkčovanie vody, odstránenie mikrobiologického znečistenia alebo inú úpravu vody, naši odborníci sú vám k dispozícii na chate alebo telefóne. Pomôžeme vám nájsť optimálne riešenie pre úpravu vody vo vašej domácnosti alebo firme. U nás nájdete filtračné zariadenie na vodu, ktoré vyhovuje vašim potrebám. Neviete si vybrať filter na vodu zo širokej ponuky pre vás problém? Radi vám pomôžeme s výberom a realizáciou na základe našich viac ako 10 ročných skúseností.

Kontaktujte nás

Kontaktný formulár
Kontaktný formulár
+421 905 700 701 Mám záujem