Zmäkčovače vody

Hľadáte spôsob ako zmäkčiť vodu? Pômôžu vám zmäkčovače vody sú filtre na vodu, ktoré permanentne odstraňujú vodný kameň z celého domu, bytu, prevádzky či firmy. Každý zmäkčovač tvrdej vody z našej ponuky je plnoautomatický, čo znamená, že nevyžaduje žiadnu údržbu, prípadne minimálnu. Zmäkčovače vody s použitím osvedčených živíc z našej ponuky vyriešia vaše problémy s tvrdou vodou.

Nevzdávajte sa, pokiaľ vodný kameň trápi aj vás, vieme vám pomôcť! Ideálne je použitie zmäkčovača vody, ktorý ochráni nielen vašu pokožku a vlasy, ale aj drahé spotrebiče. Nevzdávajte sa, pokiaľ vodný kameň trápi aj vás, vieme vám pomôcť! Ideálne je použitie zmäkčovača vody, ktorý ochráni nielen vašu pokožku a vlasy, ale aj drahé spotrebiče.

Obsah podstránky

Ako funguje zmäkčovač vody?

Všimli ste si nezvyčajnú chuť kávy pripravenej z vašej vody? Dochádza vo vašej sprche k pravidelnému upchávaniu trysiek, alebo sa pracie prostriedky nedokážu efektívne rozpustiť? Čelíte častému zanášaniu dna vo vašej varnej kanvici? Ak áno, pravdepodobne máte problém s tvrdou vodou. S tým pomôžu zmäkčovače vody.

Ide o plnoautomatické filtre s katexovou náplňou na báze regenerácie soli, ktoré nevyžadujú žiadnu, prípadne len minimálnu údržbu. Pri zmäkčovačoch vody zaručujeme permanentné odstránenie vodného kameňa v celom objekte. Rozdiel medzi tvrdou a mäkkou vodou najlepšie spozorujú ľudia s citlivou pokožkou, ktorá bude na dotyk hladšia a nebude ju viac trápiť vysúšanie a podráždenie spôsobené vysokým obsahom horčíka a vápnika vo vode.

Zmäkčovanie vody

Samotné zmäkčovanie vody funguje na princípe výmeny iónov. Soľný roztok prichádza vo vnútri zariadenia do kontaktu s veľmi kyslým katexom, z ktorého sú odstránené katióny vápnika (Ca2+) a horčíka (Mg2+), tie sú nahradené iónmi sodíka (Na+) a následne v rámci vyčerpaného regenerátu vypustené do odpadu. Tvrdá voda môže spôsobiť usadeniny vodného kameňa, ktoré môžu poškodzovať potrubia, spotrebiče a znižovať účinnosť pracích prostriedkov.

Zmäkčovače vody

Zmäkčovač vody AQ® KINETICO 11
Zmäkčovač vody AQ® KINETICO 11
1790 €

Bezelektrický zmäkčovač vody KINETICO 11 kojmbinuje maximálny výkon s minimálnymi prevádzkovými nákladmi.

Zobraziť
Zmäkčovač vody AQ® BNT 20
Zmäkčovač vody AQ® BNT 20
699 €

Automatický zmäkčovač vody vhodný pre štandardné domácnosti/prevádzky. za super cenu.

Zobraziť
Zmäkčovač vody AQ® Design 25 Katex
Zmäkčovač vody AQ® Design 25 Katex
1100 €

Úsporný Zmäkčovač vody AQ® Design 25 efektívne odstráni tvrdosť vody v stredne veľkých domácnostiach (4-6 osôb).

Zobraziť
Zmäkčovač vody eVOLUTION 500 Power
Zmäkčovač vody eVOLUTION 500 Power

Katexový zmäkčovač vody s vysokým výkonom vhodný pre domácnosti, viacbytové domy a priemyselné prevádzky.

Zobraziť
Zmäkčovač vody AQ® BNT 30
Zmäkčovač vody AQ® BNT 30
950 €

Automatický zmäkčovač vody vhodný pre štandardné domácnosti/prevádzky za super cenu.

Zobraziť

Ako si vybrať zmäkčovač vody?

Možnosti pri úprave vody a zmäkčovačoch, či filtroch vody sa stále rozširujú a pre laika je veľkým problémom vybrať ten najvhodnejší. V prípade záujmu o zmäkčovač vody nás neváhajte kontaktovať, radi vám poradíme a pomôžeme s výberom, pričom sa vždy zameriavame na dva hlavné faktory.

Spotreba vody

Prvým je spotreba vody, preto potrebujeme vedieť, koľko členov žije v danej domácnosti, do ktorej sa bude umiestňovať zmäkčovač vody, a aká je na základe toho približná spotreba vody v objekte. Ide o okamžitú spotrebu vody, teda aké množstvo vody bude potrebné priemerne zmäkčiť naraz.

Tvrdosť vody

Druhým dôležitým parametrom, ktorý musíme poznať, je tvrdosť vody. Tu najjednoduchšie a najpresnejšie určíme prostredníctvom rozboru vody. Výstupnú tvrdosť vody vieme upraviť podľa individuálnych požiadavkov klienta.

Zmäkčovače vody
Zmäkčovače vody realizácia

Ak si nie ste istí, ktorý zmäkčovač vody je najvhodnejší z hľadiska kvality, odporúča sa zohľadniť jeho globálny predaj a známosť značky. Je však potrebné zdôrazniť, že ani vynikajúce technické parametre prístroja nepredstavujú záruku skutočne efektívnej filtrácie vody. Na základe odborných poznatkov vám radi pomôžeme vybrať ten najvhodnejší variant.

Zmäkčovače vody použitie

Používajú sa v domácnostiach, priemyselných zariadeniach, nemocniciach a všade tam, kde je potrebné zabrániť tvorbe vodného kameňa a zlepšiť efektivitu spotrebičov ako sú práčky, umývačky riadu alebo kotle.

 

Aké typy zmäkčovačov existujú

Katexové (soľankové) zmäkčovače vody

Katexové zmäkčovače vody patria k najefektívnejším riešeniam na odstránenie tvrdosti vody, a sú široko používané v domácnostiach aj v priemysle. Tento zmäkčovací proces je založený na využití katexovej živice, ktorá má mimoriadnu schopnosť viazať ióny vápnika a horčíka, čím účinne zabraňuje tvorbe vodného kameňa. Cena náplne katexovej živice sa pohybuje okolo 7 eur za liter.

Po nasýtení živice je nevyhnutná jej regenerácia pomocou soľného roztoku. Tento proces je plne automatizovaný vďaka riadiacej hlavici, a jedinou údržbou je pravidelné dopĺňanie tabletovanej soli. Počas regenerácie sa katexová zmes preplachuje soľným roztokom, čo umožňuje odstránenie nahromadených iónov vápnika a horčíka do odpadu, a následne opätovné nasýtenie živice sodíkom, čím sa zmäkčovací proces môže nepretržite opakovať.

Jednou z výhod katexovej živice je jej dlhá životnosť, ktorá môže dosiahnuť až 10 rokov bez potreby výmeny. Cena malých katexových zmäkčovačov sa začína na približne 300 eurách, zatiaľ čo väčšie a komplexnejšie modely môžu stáť od 700 do 1 300 eur.

Katexové soľankové zmäkčovače vody
Katexové soľankové zmäkčovače vody

Katalytické zmäkčovače vody

Katalytické zmäkčovače vody fungujú na odlišnom princípe ako katexové zariadenia. Namiesto odstránenia vápnika a horčíka z vody tieto zariadenia zabraňujú tvorbe vodného kameňa. Významnou výhodou katalytických zmäkčovačov je ich ekologickosť a šetrnosť k životnému prostrediu, pretože nevyžadujú regeneráciu, čím sa eliminuje potreba používania soli alebo iných chemikálií.

Po odparení vody z povrchov, ako sú vodovodné batérie alebo armatúry, zostáva len jemný biely povlak, ktorý sa dá ľahko zotrieť. Tieto zmäkčovače sú vhodné pre domácnosti, ktoré chcú predchádzať vzniku vodného kameňa, ale nie sú optimálnym riešením pre prípady, kde už k vodnému kameňu došlo. Ceny katalytických zmäkčovačov sa pohybujú od 170 do 700 eur, pričom cena závisí od maximálneho prietoku vody.

Polyfosfátové zmäkčovače vody

Polyfosfátové zmäkčovače vody využívajú chemickú reakciu, pri ktorej sa polyfosfátová náplň rozpúšťa vo vode a tvorí s iónmi vápnika a horčíka rozpustné komplexy, ktoré zabraňujú tvorbe vodného kameňa. Tieto zariadenia sa vyznačujú vysokým prietokom vody (až 1 000 litrov za hodinu) a poskytujú ochranu všetkým pripojeným technológiám pred vodným kameňom.

Tieto zmäkčovače vody sú obzvlášť vhodné na zmäkčenie úžitkovej vody, napríklad v práčkach alebo sprchových filtroch, pretože kryštalický polyfosfát, ktorý sa pri tomto procese uvoľňuje, nie je vhodný na pitie. Cena polyfosfátových zmäkčovačov sa pohybuje od 15 do 50 eur, pričom kilogram polyfosfátovej náplne stojí približne 30 eur.

Kontaktujte nás

Kontaktný formulár
Kontaktný formulár
+421 905 700 701 Mám záujem